Biciklist u G. Knegincu "napuhao" 2,2 promila, pijanog vozača u Lepoglavi dva put zaustavili Foto: ilustracija

Biciklist u G. Knegincu "napuhao" 2,2 promila, pijanog vozača u Lepoglavi dva put zaustavili

Varaždinske vijesti | 22.2.2021. u 21:01h | Objavljeno u Crna kronika

Za vrijeme pojačanog nadzora tijekom vikenda ukupno je utvrđeno 180 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 64 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane te 74 ostala prekršaja, priopćila je varaždinska policija.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 110 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 2.20 g/kg.
Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.

Policijska uprava varaždinska je izvijestila je su u petak, 19. veljače u Gornjem Knegincu, policijski službenici zaustavili 42-godišnjeg vozača bicikla.

- Navedeni je upravljao biciklom, a da nije bio označen reflektirajućim prslukom te bez da je na biciklu imao upaljena svijetla, a alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola od 2.20 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, priveden je u prostorije Postaje prometne policije te smješten u prostorije za zadržavanje do otrežnjenja - priopćili su.

U subotu, 20. veljače u 20.15 sati u Lepoglavi je zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 55-godišnjak.

- Kako je isti bio pod vidnim utjecajem alkohola, ponuđeno mu je alkotestiranje, koje je odbio te je isključen iz prometa. Navedeni je u 20.50 sati ponovno zaustavljen po policijskim službenicima u mjestu Vulišinec, nakon čega je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ivanec - izvijestila je PU varaždinska.