Bankarica V.M. iz Krkanca priznala krađu, tvrdeći kako je htjela vratiti dugove oca

D.P. | 22.12.2017. u 14:24h | Objavljeno u Crna kronika

Protiv ekonomistice V.M. iz Krkanca Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu (ODO) podiglo je optužnicu zbog kaznenog djela protiv imovine, odnosno pronevjere.

Kako se sumnja, ona je od 17. ožujka do 3. svibnja ove godine kao bankarska službenica Privredne banke Zagreb učestalo podizala gotov novac iz blagajne, koji je potom zadržavala za sebe. Uzimajući novac iz blagajne, prbavila si je na štetu banke 41.100 eura te 382.500 kuna, odnosno ukupno 689.009 kune!

Kako se naglašava u optužnici, službenica je protupravno prisvojila tuđu pokretnu stvar, koja joj je povjerena na radu, a vrijed - nost pronevjerene stvari je velika. Osnovana sumnja da je okrivljenica počinila kazneno djelo, koje joj se optužnim aktom stavlja na teret, proizlazi na temelju dokaza, među kojima je i njen iskaz.

- Prilikom prvog ispitivanja, okrivljenica V. M. priznala je ka - zneno djelo, ne osporavajući pritom niti jedan dio činjeničnog opisa koji joj se stavlja na teret.

Navela je da je počinila kazneno djelo uzimanjem gotovog novca u inkriminiranom periodu, na koji je način banku, čiji je bila zaposlenik, oštetila za iznos od 41.100 eura, protuvrijednosti 306.509 kuna, te iznos od 382.500,00 kuna, odnosno za ukupan iznos od 689.009,83 kune. Navedeno je učinila da bi, kako je navela, vrati dugove oca...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti koji je na kioscima već u subotu 23. prosinca

Označeno u