Akcije "Martinje" i "Alkohol": Sveukupno 40 prekršaja vožnje pod utjecajem Foto: Ilustracija

Akcije "Martinje" i "Alkohol": Sveukupno 40 prekršaja vožnje pod utjecajem

VV | 9.11.2020. u 19:51h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 6. do 8. studenog (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu u sklopu dana „Martinja“.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 46 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 112 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.09 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 90 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

Od 7. do 8. (subota/nedjelja) studenog 2020. godine od 19 do 1 sat na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Alkohol i droga“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 74 vozača kojom prilikom je utvrđeno 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 11 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 15 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog vozila starosti 27 godina, a iznosi 2.09 g/kg. Isti je zatečen dana 8. studenog 2020. godine u 00.50 sati u Ivanečkom Naselju. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.