Akcija "Mopedisti i motociklisti": Utvrđeno 27 prekršaja na prometnicama

VV | 14.8.2023. u 20:05h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u nedjelju, 13. kolovoza, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“. Akcija se provodila na cijelom području Policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja obavljala se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Tijekom akcije utvrđeno je 12 ciljanih i 27 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Podsjetimo, u prvom polugodištu 2023. godine u prometnim nesrećama stradalo je ukupno 10 motociklista. Od tog broja 2 su motociklista smrtno stradala, 3 su zadobila teške tjelesne ozljede, a 5 motociklista je zadobilo lake tjelesne ozljede. Također, u prometnim nesrećama stradala su i 3 mopedista, koji su zadobili lake tjelesne ozljede.

U subotu, 12. kolovoza od 2 do 6 sati, na autocesti A-4, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, proveli su nadzor teretnih vozila i autobusa. Tom su prilikom utvrdili 6 prekršaja navedene skupine sudionika u prometu.