80-godišnjakinja montirala plinsku bocu, zapalio se plin kod štednjaka Foto: Pixabay / ilustracija

80-godišnjakinja montirala plinsku bocu, zapalio se plin kod štednjaka

Varaždinske vijesti | 16.5.2023. u 17:20h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 15. svibnja oko 17.15 sati u obiteljskoj kući u Varaždinskim Toplicama izbio je požar na plinskom štednjaku.

- Do požara je došlo na način što je 80-godišnja vlasnica kuće prethodno demontirala staru i montirala novu plinsku bocu na štednjak. Tom je prilikom najvjerojatnije uslijed nestručnog rukovanja, došlo do propuštanja plina na štednjaku. Kad je vlasnica naknadno upalila upaljač, nakupljeni plin u području štednjaka se zapalio i zahvatio joj kosu na tjemenu i području lica i vrata - izvijestili su o događaju iz policije.

- Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su utvrdili da je vlasnica zadobila ozljede u vidu crvenila na području vrata i lica te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Također su na mjesto događaja izašli i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice koji su osigurali mjesto događaja i zatvorili plinsku bocu. Prilikom ovog događaja nije nastala nikakva materijalna šteta - navode iz PU varaždinske.