65-godišnjak iz Donjeg Ladanja šogorici prijetio da će je ubiti, baciti bombu i sve zapaliti Foto: VV arhiva / ilustracija

65-godišnjak iz Donjeg Ladanja šogorici prijetio da će je ubiti, baciti bombu i sve zapaliti

I.D./Varaždinske vijesti | 3.9.2019. u 19:26h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 24. kolovoza provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1954. godište) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje.

Naime, kako navode iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je 65-godišnjak tijekom kolovoza 2019. godine u svojoj kući u Donjem Ladanju, u više navrata prijetio svojoj šogorici da će ju ubiti, baciti bombu i sve zapaliti, a 22. kolovoza 2019. zaprijetio svojoj zakonskoj skrbnici i još jednoj zaposlenici centra za socijalnu skrb koje su pristupile radi obavljanja poslova iz svoje nadležnosti, da će baciti bombu i time sve uništiti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.