58-godišnjak osumnjičen za palež automobila u Goričanu

Varaždinske vijesti | 17.5.2023. u 10:16h | Objavljeno u Crna kronika
Protiv 58-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 58-godišnjak s područja općine Goričan, počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Sumnja se kako je u ponedjeljak, 15. svibnja ove godine oko 12:30 sati u Goričanu, na parkiralištu ispred zgrade Doma zdravlja u Školskoj ulici, otvorenim plamenom zapalio gumu osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 54-godišnjakinje.

Požar su odmah po izbijanju ugasili pacijenti iz obližnje čekaonice. Uslijed požara na automobilu je oštećena stražnja strana te jedna guma, dok će se visina materijalne štete utvrditi naknadno.

Protiv 58-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.