Muškarac (35) nožem pokušao ubiti oca i majku

VV | 30.8.2023. u 08:37h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 28. kolovoza 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog počinjena dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 3. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se da je 31. ožujka 2023., u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Varaždinske županije, s nožem u ruci krenuo prema svom 67-godišnjem ocu, kojeg je već ranije pokušao usmrtiti, u cilju da ga ubode i usmrti, ali je ispred tijela 67-godišnjaka stala i podigla ruke okrivljenikova 62-godišnja majka, koju je ranije učestalo zlostavljao. Okrivljenika se tereti da je više puta zamahnuo nožem prema njoj te joj zadao nekoliko uboda u obje ruke, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršetka pokušanih kaznenih djela.