29-godišnjak u istražnom zatvoru zbog sumnje na obiteljsko nasilje i oduzimanje slobode Foto: ilustracija

29-godišnjak u istražnom zatvoru zbog sumnje na obiteljsko nasilje i oduzimanje slobode

Varaždinske vijesti | 26.5.2020. u 20:03h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1991. godište) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji, protupravnog oduzimanja slobode, povrede djetetovih prava i prijetnje.

Kako navodi DORH, postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak od svibnja 2015. godine nadalje, u obiteljskoj kući u Varaždinu, u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao, fizički napadao i nanosio tjelesne ozljede svojoj supruzi, punici i dvoje maloljetne djece. Osnovano se sumnja da je 21. siječnja 2020. zaključao ulazna vrata kuće i sakrio ključ, natjerao suprugu, punicu i djecu da uđu u spavaću sobu, blokirao vrata krevetom i spriječio ih da izađu iz sobe te im uputio ozbiljne prijetnje.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 29-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.