27-godišnjak izazvao sudar u Možđencu i ozlijedio čak tri policajca u službenom vozilu

VV | 12.6.2023. u 10:12h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 10. lipnja oko 21.30 sati u Možđencu, ozlijeđene su tri osobe. Muškarac starosti 27 godina upravljao je osobnim vozilom državnom cestom D-22. Dolaskom do raskrižja sa državnom cestom D-24, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, nije se zaustavio i propustio sva vozila koja su se kretala istom, već je ušao u raskrižje. Pritom je oduzeo prednost prolaska službenom policijskom vozilu kojim je upravljao 50-godišnji policijski službenik Policijske postaje Novi Marof. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg desnog dijela policijskog vozila u stražnji desni dio vozila 27-godišnjaka. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 50-godišnji policijski službenik i dvoje policijskih službenika iz istog vozila, oboje starosti 22 godine. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 9. lipnja oko 08.30 sati, u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 76 godina upravljao je osobnim vozilom prostorom jedne benzinske postaje. Dolaskom do sjevernog kolničkog traka Koprivničke ulice, započeo je suprotno oznakama na kolniku, skretanje u lijevo na južni kolnički trak, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Tom je prilikom desnim bočnim dijelom vozila udario u prednji lijevi bočni dio motocikla kojim je lijevom prometnom trakom južnog kolničkog traka u smjeru Podravske ulice, upravljao 28-godišnjak. Vozač motocikla je prilikom sudara vozila, pao s motocikla na kolnik, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 10. lipnja oko 15.30 sati u Škrivljevcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 40-godišnjak. On je upravljao motociklom iz smjera Škriljevca u smjeru Ledinca. U jednom je trenutku zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika, u kočenju, došlo do proklizavanja stražnjeg kotača motocikla i pada na lijevi bok. Vozač je pritom ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.