24-godišnjakinja prevarila nekoliko poznanika: Posudila i "zbrisala" s novcima

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.6.2019. u 10:46h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom protekla dvadeset četiri sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježeni su slijedeći događaji.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, zaprimili su prijavu 40-godišnjaka koji navodi da ga je prevarila 24-godišnjakinja. Prema prijavi, on je početkom travnja ove godine u prostoru ugostiteljskog objekta u Biškupečkoj ulici u Varaždinu, navedenoj pozajmio iznos od 10 000 kuna. Spomenuti mu je iznos prema dogovoru trebala vratiti do 1. svibnja, što nije učinila. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela.

Policija je zaprimila prijavu i 27-godišnjaka koji navodi da ga je prevarila 24-godišnjakinja. Prema prijavi, on je 5. travnja ove godine u prostoru ugostiteljskog objekta u Biškupečkoj ulici u Varaždinu, u vlasništvu njegovog poduzeća sa sjedištem u Poreču, 24-godišnjakinji, koja je bila zaposlenica njegovog poduzeća, pozajmio iznos od 1 500 eura. Navedena se obvezala vratiti posuđeni novac do 1. svibnja, no isto do dana prijave nije učinila. Također je tijekom travnja, iznajmila vozilo marke Jaguar, vlasništvo rent a cara istog poduzeća te do dana podnošenja prijave nije podmirila trošak usluge korištenja vozila u iznosu od oko 11 000 kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti kaznenog djela.

Također,  u Policijsku postaju Varaždin, pristupio je 42-godišnjak iz Križovljana te prijavio da ga je prevarila 24–godišnjakinja. Ona je, prema prijavi, dana 20. travnja 2019. godine, od istog zatražila uslugu popravka njezinog vozila marke Opel, s kojim je imala prometnu nesreću. Tom je prilikom navela da joj je popravak vrlo hitan i da će mu naknadno dostaviti izvid štete i drugu potrebnu dokumentaciju. Oštećeni je prema dogovoru i izdanoj ponudi za iznos od 9 800 kuna, navedenoj popravio vozilo te ga je ista nakon nekoliko dana preuzela. Do trenutka podnošenja prijave, nije mu dostavila izvid štete kako bi mogao nadoknaditi trošak popravka vozila, niti mu vratila navedeni iznos. Policijski službenici provode izvide po zaprimljenoj kaznenoj prijavi.