22-godišnjak optužen jer je pijan izazvao nesreću; preminula 41-godišnjakinja Foto: Pixabay / ilustracija

22-godišnjak optužen jer je pijan izazvao nesreću; preminula 41-godišnjakinja

Varaždinske vijesti | 1.10.2022. u 18:20h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 29. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

- Okrivljenog 22-godišnjaka tereti se da je 19. lipnja 2022. u mjestu Hrženica, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2,00 promila alkohola u organizmu) i vozio brzinom većom od 100 km/h kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je iz suprotnog smjera, pravilno svojom desnom prometnom trakom, upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed udara vozila i pada 41-godišnjakinja je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici - naveli su iz Županijskog državnog odvjetništva.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja prometnih delikata. Vijeće Županijskog suda je, međutim, usvojilo žalbu okrivljenika i ukinulo istražni zatvor te odredilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom.