Županija: Ne nabavljamo nove automobile, već nadomještamo one kojima ističe "leasing"

D.P./Varaždinske vijesti | 7.12.2017. u 12:21h | Objavljeno u Aktualno

Vezano za informaciju kako je Varaždinska županija pokrenula postupak javne nabave sedam osobnih vozila putem najma, iz Varaždinske županije pojasnili su o čemu je riječ.

Ističu kako ne nabavljaju nove automobile, nego će i dalje imati u najmu jednaki broj vozila.

- Naime, operativni leasing za šest vozila ističe 24. prosinca 2017. godine, dok za jedno vozilo ističe 14. veljače 2018. godine. Vozila moraju biti vraćena dan ili dva prije isteka leasinga. Zbog toga je 30. studenoga 2017. pokrenuta javna nabava za najam sedam motornih vozila na četiri godine, a procijenjena vrijednost je 750.000 kuna s PDV-om. Postupak nabave je pokrenut za svih sedam vozila istovremeno s ciljem da se ostvari što povoljnija cijena - kazali su nam u Varaždinskoj županiji.

Uz to, kao obavezan uvjet je naveli su da cijena budućeg najma sedam vozila bude niža od dosadašnjeg operativnog leasinga istog broja vozila, a u tu cijenu su uključeni svi troškovi održavanja i popravaka svih kvarova nastalih izvan servisnog intervala, osiguranja od automobilske odgovornosti i potpunog kasko osiguranja, tehničkog pregleda, registracije, komplet ljetnih i dva kompleta zimskih guma, troškove periodičnih i sezonskih izmjena guma, usluge mobilnog servisa, a u slučaju većeg kvara, oštećenja ili otuđenja automobila davanje odmah u najam zamjenskog automobila istih ili boljih karakteristika.

- Vozila se nabavljaju za potrebe Varaždinske županije, a vozit će ih dužnosnici, službenici i namještenici Varaždinske županije - pojasnili su.