Županija će financirati zatvaranja odlagališta Piškornica, treba nova dozvole za gospodarenje otpadom Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Županija će financirati zatvaranja odlagališta Piškornica, treba nova dozvole za gospodarenje otpadom

VV | 24.11.2022. u 13:48h | Objavljeno u Aktualno

Pred vijećnicima Županijske skupštine na sjednici 29. studenog naći će se i Prijedlog odluke o preuzimanju obveze osiguranja financiranja zatvaranja odlagališta otpada, održavanja i nadzora odlagališta otpada nakon zatvaranja za period od 30 godina trgovačkom društvu Piškornica – sanacijsko odlagalište.

Naime, Varaždinska županija preuzima obvezu osiguranja financiranja zatvaranja odlagališta otpada u Koprivničkom Ivancu te obvezu održavanja i nadzora nakon zatvaranja u visini od 867.903,64 eura. Prema materijalima koji su dostavljeni županijskim viježnicima, riječ je o obvezi koja predstavlja financijsko jamstvo tvrtke iz Koprivničkog Ivanca za potrebe postupka izdavanja dozvole za gospodarenje otpadom. Zahtjev je Županija zaprimila još 16. studenog.

- Obveza je financiranja zatvaranja odlagališta otpada, održavanje i nadzor i održavanja te nadzora odlagališta nakon zatvaranja, a predlaže se zbog potrebe ishođenja nove dozvole za gospodarenje otpadom - najavio je predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

Označeno u