Župan se obrušio na HRT: "Na dnevnoj razini od nas radite budale, vi ste sramota, počnite raditi korektno“ Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Župan se obrušio na HRT: "Na dnevnoj razini od nas radite budale, vi ste sramota, počnite raditi korektno“

IHR/Varaždinske vijesti | 2.10.2019. u 10:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Već nekoliko godina stoji inicijativa, a ove godine potpisan je i ugovor te su se u proračunu osigurala sredstva da se uredi prostor u sklopu Srednje strukovne škole za HRT. Je li Županija svoj dio odradila i kada će HRT preuzeti taj prostor? – zanimalo je danas vijećnicu HDZ-a Martinu Bistrović na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.  

- To je tema koja na dnevnoj razini od građana ove županije radi budalu te nas vrijeđa. Gledamo cirkusantske skečeve na prvom programu HRT-a, Vinkovačke jeseni, Barokrne večeri, a Carminu Buranu, prvorazredni događaj na kojem je bilo 6000 ljudi ne. To je sramota. Odnos HRT-a je sramota i još jednom velim: vi ste sramota u svakom pogledu! Način uređivačke politike, pozicioniranje, ne znam na koji način i da li vas netko plaća, ali vi ste javni servis. Dali smo novac da se opremi studio u Varaždinu. Na sastanku smo bili predsjednik Županijske skupštine Alen Runac i saborski zastupnik Anđelko Stričak i niste napravili ništa. Mi smo svoje napravili i čekamo da počnu. Nadam se samo, da kad počnu, nećemo imati više te situacije da nam se HRT ne pojavljuje ili zakasni. Nije to vaša privatna kuća. Odrastite i shvatite da vas građani ove zemlje plaćaju. Mi smo sve svoje dali i nadam se da ćete početi raditi. Ali počnite raditi korektno – zaključio je župan. .