Župan Anđelko Stričak priredio prijem za sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA

| 11.7.2022. u 13:43h | Objavljeno u Aktualno

Sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA, danas, u ponedjeljak, 11. srpnja u Županijskoj palači primio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Zaželjevši im dobrodošlicu u Varaždinsku županiju, župan ih je upoznao s bogatom poviješću, kulturom, ali i geografskim obilježjima županije u kojoj žitelji posebno cijene i njeguju svoju kulturnu baštinu, tradiciju, običaje, narodne nošnje. 

- Drago mi je da se ovaj međunarodni folklorni festival COFA organizirao u Varaždinskoj županiji i jučerašnjim nastupima na ceremoniji svečanog otvaranja oduševili ste publiku. Iako je prvi ovakav festival, vjerujem da je to samo početak budućih susreta. Čast mi je što, uz domaće predstavnike, u našoj županiji ugošćujemo skupine iz Kolumbije, Amerike, Švicarske, a posebno iz Ukrajine koja se nalazi u nezavidnoj situaciji pogođenoj ratom. Kod nas su utočište našli brojni građani iz Ukrajine i koliko god možemo, mi im pomažemo - istaknuo je župan Stričak naglasivši kako je važno da se ljudi međusobno povežu, da se uče različitostima, a ovaj festival jedan je dobar primjer te međusobne suradnje, druženja, radosti i veselja.

Predstavnici folklornih skupina nakratko su se predstavili te zahvalili Varaždinskoj županiji na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu. Na prijemu su sudjelovali i direktorica te idejna začetnica festivala Petra Golubar, kao i predsjednik CIOF-a za Hrvatsku Enrih Merdić. Osim zajedničke fotografije, kao uspomene na susret s predstavnicima Varaždinske županije, sudionicima prijema uručeni su i prigodni suveniri i autohtoni proizvodi Varaždinske županije, a imali su i prilike razgledati Županijsku palaču.