Željko Posavec: Mogao je Bosilj i prije reći da imamo dva dobra kandidata za preferencijalu

| 18.4.2024. u 13:25h | Objavljeno u Aktualno

SDP Varaždinske županije danas je održao konferenciju za novinare na kojoj su članovi, ali i novoizabrani saborski zastupnici prokomentirali rezultate u 3.izbornoj jedinici gdje je koalicija Rijeke pravde osvojila šest mandata.

Medijima se obratio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj koji je rekao kako varaždinski SDP nikad nije imao dvoje saborskih zastupnika, ali i napomenuo da su se na ovim izborima profilirala dva mlada kandidata, misleći na Lovru Lukavečkog i Željka Posavca koji su, kako je rekao, ostvarili četvrti i peti preferencijalni rezultat u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Nakon Bosilja, pred novinare je stao i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji se pak osvrnuo na ove riječi te rekao kako je gradonačelnik Bosilj 'mogao i prije reći da postoje dva dobra kandidata za preferencijalne glasove' vjerojatno aludirajući na činjenicu da je Neven Bosilj pozivao birače da svoj glasu daju Lovri Lukavečkom.

Na pitanje novinara smatra li da ga je varaždinski gradonačelnik mogao bolje podržati u borbi za preferencijalne glasove, Posavec odgovara:

-  U politici je to legalno i legitimno. Svatko će podržati onoga iz čije sredine dolazi i tu nema ljutnje. Postoji ovakva pozornica gdje to možete reći, svatko svakoga može podržati, a možete istaknuti dio svojeg nezadovoljstva. Da nije bilo vjere da ću ostvariti toliki broj preferencijalnih glasova, vjerojatno nije. Da je bilo više podrške, možda bi to bolje završilo - rekao je između ostalog Posavec i dodao kako će s varaždinskim gradonačelnikom i dalje dobro surađivati. 

Označeno u