Željka Vincek Strugar nova direktorica Gradske tržnice Varaždin - reagirali Sinovi domovine Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Željka Vincek Strugar nova direktorica Gradske tržnice Varaždin - reagirali Sinovi domovine

VV | 11.4.2024. u 21:00h | Objavljeno u Aktualno

Željka Vincek Strugar nova je direktorica Gradske tržnice Varaždin. Ona je tu dužnost i obnašala do izbora novog direktora, nakon što je krajem siječnja direktoru tvrtke Gradska tržnica Predragu Ciglaru uručena Odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu, odnosno, dobio je otkaz.

Kako su navodili gradski dužnosnici, Odluka o izvanrednom otkazu je donesena zato što je u poslovanju Gradske tržnice utvrđeno niz nepravilnosti, a u poslovnoj dokumentaciji niz nedosljednosti, za što punu odgovornost snosi Predrag Ciglar koji je obnašao funkciju direktora.

- Predrag Ciglar više nije direktor Gradske tržnice Varaždin, uručen izvanredan otkaz

Nakon imenovanja Vincek Strugar, oglasila se braniteljska udruga 'Sinovi Domovine Domovinskog rata' koja navodi kako se na javni natječaj ''naivno'' prijavio i odlikovani hrvatski branitelj sa statusom dragovoljca i HRVI iz Domovinskog rata.

- Dostavio je u roku prijavu sa svom potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta za izbor kandidata i imenovanje direktora. Nakon provedenog postupka, hrvatskom branitelju dostavljena je samo obavijest da je za direktora imenovana Željka Vincek Strugar, bez ikakvog obrazloženja, tvrde u udruzi.

Kako nastavljaju, izabrana je, navodno, bila favorizirana od strane zamjenika gradonačelnika, Miroslava Markovića.

- Kasnije, nakon osobnog traženja, odlikovanom hrvatskom branitelju dostavljena je odluka o imenovanju direktora TD Gradska tržnica d.o.o. od strane grada Varaždina iz koje nije bilo vidljivo temeljem kojih kriterija je imenovana Željka Vincek Strugar za direktora TD Gradska tržnica d.o.o. niti zašto nije bilo primijenjeno pravo prvenstva za hrvatskog branitelja prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Odluka grada Varaždina, potpisana od strane gradonačelnika, Nevena Bosilja, sastavljena je bez pravnog pouka pa nije jasno kome se i u kojem roku hrvatski branitelj može žaliti i tražiti zaštitu svojih prava - stoji između ostalog u njihovom priopćenju.

Budući da nije potpisano, zamolili smo pojašnjenje je li posrijedi stav udruge, kao i kvalifikacije te biografiju bivšeg branitelja, koji se javio na natjačaj. Odgovoreno nam je da se ne radi o stavu udruge.