Zdravka Grđan: "Za Varteks trebamo cjelovito rješenje koje omogućuje i razvoj tvrtke, ali i razvoj grada na toj vrijednoj lokaciji

VV | 22.10.2021. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

Zdravka Grđan, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, iznijela je stav svoje stranke Narodne stranke - Reformista o načinu na koji Grad treba riješavati pitanje Varteksa.

Kako ističe, Reformisti se zalažu za cjelovito rješenje koje omogućuje stabilizaciju i razvoj tvrtke s jedne strane, a s druge da omogućuje razvoj grada uz korištenje ITU mehanizama europskih fondova i prodaje dijelova te prvorazredne lokacije na tržištu.

- Problematika poslovanja Varteksa je u gradu Varaždinu prisutna desetljećima. Neupitno je da je vrijednost nekretnina Varteksa od posebnog značenja za grad Varaždin zbog veličine i pozicije, kao i činjenice da ukoliko Varteks svoje poslovanje zadržava na postojećoj lokaciji, kao ekološki neutralne industrije, tvrtka planira koristiti samo 14 %, konkretno 3 hektara od ukupno 22 hektara postojeće zone Varteks.

U raspravama o mogućim rješenjima ove kompleksne problematike, kao i u mom predizbornom programu Narodne stranke Reformisti, naglasili smo nužnost cjelovitog rješenja koja otvara mogućnost stabilizacije poslovanja i razvoja tvrtke Varteks uz očuvanje svih radnih mjesta s jedne strane, a s druge omogućuje razvoj grada uz korištenje ITU mehanizama europskih fondova i ponude dijelova te prvorazredne lokacije tržištu.

Naš je stav da je to najveći razvojni projekt koji grad ima i može imati uz potencijal izlaska grada na obale Drave. Smatramo da svako parcijalno rješenje mora biti doneseno uz prethodnu cjelovitu viziju. Grad mora imati ingerenciju i upravljati nad svojim teritorijem, a ne pustiti slučaju najvrjedniji resurs.

Označeno u