"Zbog takvih kakvi su Petrić i Čačić Hrvatska je u negativnom kontekstu" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Zbog takvih kakvi su Petrić i Čačić Hrvatska je u negativnom kontekstu"

IHR/Varaždinske vijesti | 22.2.2022. u 12:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Govori se o povećaju cijene odvoza otpada, ta je točka skinuta s dnevnog reda Gradskog vijeća Varaždina, a Marković je rekao da su jedinice lokalne samouprave potpisale ugovore s novim, korigiranim cijenama. S obzirom na to da mi nemamo nikakve informacije o tome, molim župana i gradonačelnike da kažu koliko je to povećanje? - zatražio je na aktualnom satu Županijske skupštine vijećnik NL Ivana Čehoka, Mario Lešina.
Lešinu je također zanimalo kako župan komentira izjavu Petrića da je Hrvatska propali projekt, s obzirom na to da taj odvjetnički ured vodi niz sporova.

- I ovdje se govorilo kako se ti sporovi gube, pa me zanima kakvo je stanje s tim sporovima? - pitao je Lešina.

Župan Anđelko Stričak je poručio kako je njegova poruka: "Da Čistoći, ne Petriću, ne Saubermacheru".

- Gospodine Petriću, da, Hrvatska je uspjeli projekt, članica je Europske unije, NATO saveza, članice tih asocijacija su najrazvijenije države svijeta, gospodarski najmoćnije, tehnološki najnaprednije, socijalne najosjetljivije i čast je biti član takvog kluba. Ali, kada bi se mi mjerili po radu i djelovanju tog gradskog vijećnika, sigurno ne bi bila uspješna. On je izgubio sve sporove koje je vodio u korist Opće bolnice Varaždin. Između ostalog, bilo bi dobro da se istraži zbog čega su se sklapala dva ugovora, jedan 2019., a drugi 2020. godine, nakon što je Vrhovni sud presudom donio odluku da svi zaposlenici Bolnice imaju pravo na prekovremene sate. To je pitanje svih pitanja. Ako se znalo da se tom presudom nijedna parnica nije mogla dobiti, zbog čega je Bolnica na čelu s bivšim ravnateljem Kudelićem i županom Čačićem išla angažirati odvjetnike i potrošiti milijun kuna? Zbog takvih je Hrvatska često u negativnom kontekstu - ustvrdio je Stričak.