Zbog propale kupoprodaje Zlatnih gorica, Zero digital Zlatka Dalića utužila vlasnika Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zbog propale kupoprodaje Zlatnih gorica, Zero digital Zlatka Dalića utužila vlasnika

Ivica Kruhoberec | 1.4.2024. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Zero digital, poduzeće u vlasništvu najuspješnijeg hrvatskog nogometnog trenera Zlatka Dalića i njegovog sina, tužila je za naknadu štete Dražena Jambriškog i njegovi suprugu, okosnicu poznate ugostiteljske obitelji. Varaždinski Trgovački sud najavio prvu raspravu za prošlu srijedu u 9.30 sati u sklopu višemjesečnog spora nastalog zbog neuspjele kupoprodaje Zlatnih gorica u vlasništvu varaždinskog ugostitelja, jednog od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Varaždinskoj županiji pa i šire.

Povijest izletišta Zlatne gorice, koje se danas prostiru na skoro četiri tisuće kvadrata, duga je više od dva stoljeća. Ovaj posjed na Varaždin bregu, koji je nekad obuhvaćao i vinograde, prvotno je pripadao franjevcima, a potom plemićkoj obitelji Erdödy, odnosno ondašnjem varaždinskim županima. U vrijeme kada je grof Toma Erdödy obnašao dužnost bana, cijeli brijeg nazvan je Banski breg pa se pretpostavlja da od tog vremena potječe i današnji naziv za ovo područje – Banjščina.

- Početkom prošlog stoljeća posjed kupnjom dolazi u vlasništvo baruna Kussyja, koji 1922./1923. preuređuje vilu koja danas novi naziv Donata...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...