Zbog opasnosti od pada stabala zabranjen pristup Dravskoj park šumi! Foto: Ilustracija

Zbog opasnosti od pada stabala zabranjen pristup Dravskoj park šumi!

VV | 6.8.2023. u 09:32h | Objavljeno u Aktualno

Iako se nakon jučerašnjeg prolaska najvećeg vodenog vala očekivalo smirivanje situacije, nove padaline i propuštanja većih količina vode iz akumulacija u Sloveniji noćas su dovele do povećanog vodostaja Drave, izvijestili su iz Grada Varaždina.

- FOTO Kakva je situacija s vodostajem Drave, koja je zaprijetila i bazenima?

Na terenu je, kao što smo već izvijestili, bio načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, a pridružio mu se i gradonačelnik Neven Bosilj.

Naime, zbog nabujale Drave došlo je do plavljenja dijela šume između starog korita Drave i kanala na dijelu od Belih Kipi do "Špice“. Također, zbog podizanja podzemnih voda, pod vodom je najniži dio Izletišta Drava oko samih bazena, koji se nalazi ispod trenutne razine Drave.

- FOTO Dravski bazeni pod vodom, vatrogasci i pripadnici civilne zaštite na terenu

Iz Grada Varaždina poručuju kako se pad vodostaja i smirivanje situacije očekuje tijekom večeri i sutrašnjeg dana, kad će se pristupiti ispumpavanju vode i saniranju štete.

- Kao što je i gradonačelnik spomenuo na jučerašnjem obilasku Drave, djelatnici gradske tvrtke Varkom pravovremeno su demontirali dio postrojenja bazena i time izbjegli veću štetu na uređajima. No, nekoliko stabala u Dravskoj park šumi koja su oslabljena zbog natopljenog korijenja palo je na sjeverni put uz kanal u neposrednoj blizini kupališta, stoga molimo građane da izbjegavaju taj dio šume. Situacija je pod kontrolom, vatrogasci su na terenu i uklanjaju drveće, a o svim promjenama ćemo i dalje redovno obavještavati naše sugrađane - rekao je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina.

3.jpg

8.jpg

7.jpg

Označeno u