Završili radovi na igralištu u Gornjem Kućanu uz nogometni teren Udarnika 32 Foto: Grad Varaždin

Završili radovi na igralištu u Gornjem Kućanu uz nogometni teren Udarnika 32

Varaždinske vijesti | 8.1.2020. u 13:32h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok zajedno s djecom Dječjeg vrtića Varaždin u srijedu je provjerio kvalitetu izvedenih radova na obnovljenom dječjem igralištu u Kućanu Gornjem, uz igralište Nogometnog kluba Udarnik 32. Projekt je proveden u sklopu programa poticanja ruralnog razvoja sredstvima Europske unije.

Ukupna vrijednost novih igrala i izvedenih radova iznosi 400.000 kuna od čega je iz fondova EU dobiveno 220.000 kuna (55%). Radove je izvodila Forma d.o.o. iz Varaždina, a nadzor je vršila Inventa projekt d.o.o. Radovi su izvršeni u roku od 2 mjeseca.

- Vjerujem da će ovo igralište koristiti djeca iz četri okolna naselja, sva tri Kućana i Zbelave.Uz to, ove godine planiramo otvoriti i novi vrtić koji se gradi u Kućanu Donjem i koji bi trebao biti gotov do šestog mjeseca. U Zbelavi se radi cijeli sustav kanalizacije , u Kućan Marofu idemo s otvaranjem jednog novog dijela naselja. Mogu reći da smo mi u ove dvije godine uložili u ova četiri prigradska naselja  više nego u sedam godina prije toga. - rekao je Čehok prilikom obilaska naznačivši da će igralište sigurno pridonijeti zbližavanju i druženju građana ovog dijela grada.

- Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradu Varaždinu na ovom hvalevrijednom projektu. Našim klincima i klincezama omogućeno je igranje na raznovrsnim igralima koje mogu koristiti i djeca sa šireg prigradskog područja. Ovo je sigurno jedno od ljepše uređenih dječjih igrališta. - rekao je predsjednik mjesnog odbora Goran Bobek, ponadavši se da će i toj projekt pridonijeti povećanju broja djece na tom području koje već sad nastanjuju mlade obitelji.

igralištekucan2.JPG

igralištekucan4.JPG

igralištekucan.JPG