Završeni radovi: Prolaz Nikole Fallera postaje jednosmjeran od Nazorove prema Trenkovoj

Varaždinske vijesti | 14.11.2022. u 08:52h | Objavljeno u Aktualno

Postavljanjem vertikalne i horizontalne prometne signalizacije završeni su opsežni radovi na uređenju, odnosno izvanrednom održavanju Prolaza Nikole Fallera u Varaždinu. Riječ je o spoju dviju vrlo važnih prometnica u Varaždinu, Ulice Vladimira Nazora i Ulica Baruna Trenka.

Radove u vrijednosti 600.000 tisuća kuna izvodilo je poduzeće COLAS Hrvatska d.d., a financirani su u potpunosti iz sredstava gradskog proračuna. Izvedeni radovi obuhvatili su rekonstrukciju kolnika, odvodnju oborinskih voda s prometnice te nogostupa na tom dijelu ceste. Obavljeni su i radovi na iskopu postojeće konstrukcije ceste, izveden nasip za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije, uređena je oborinska odvodnja te je asfaltiran kolnik novim nosivim i habajućim slojem asfalta.

Novost je i to što je projektom predviđena nova regulacija prometa. Ulica je sada za automobile jednosmjerna iz pravca Ulice Vladimira Nazora prema Trenkovoj ulici, a biciklistima je omogućeno kretanje i u suprotnom smjeru, označenom biciklističkom stazom. Nova prometna regulacija bit će propisno označena, a sudionici prometa se pozivaju na povećani oprez.

Galerija slika