“Zašto varaždinska bolnica nema javno objavljene liste čekanja?” Foto: VV arhiva / ilustracija

“Zašto varaždinska bolnica nema javno objavljene liste čekanja?”

| 13.7.2020. u 17:20h | Objavljeno u Aktualno

Zašto varaždinska bolnica nema javno objavljene liste čekanja iako postoji obaveza? Pitanje je to s kojim nam se obratio čitatelj, a rijetkost nisu ni pritužbe da podaci e-liste čekanja na stranici HZZO-a nisu točni.

Osim varaždinske, na svojoj web stranici listu čekanja nema ni Županijska bolnica Čakovec. S druge strane, Opća bolnica “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica ima javno dostupnu listu čekanja, na kojoj su pacijenti navedeni pod šiframa, kao i KB Dubrava, na čijoj se stranici navodi da temeljem naloga Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi iz 2007. godine svaki bolesnik ima pravo uvida u listu čekanja za potrebne zdravstvene usluge.

Ravnatelj OB Varaždin Nenad Kudelić odgovorio nam je da bolnica svakodnevno šalje podatke o listama čekanja HZZO-u koji na svojem portalu daje mogućnost pretraživanja prvog slobodnog termina za sve zahvate.

- Podaci se preko sustava CEZIH odmah ažuriraju i prezentiraju korisnicima. Iako opcija objave listi čekanja i na našim web stranicama nije zakonska obaveza, ista je u fazi implementacije te će uskoro biti dostupna našim korisnicima – dodao je Kudelić.

Što su o listama čekanja odgovorili iz čakovečke bolnice, kao i kako je ravnatelj varaždinske bolnice komentirao nepravilnosti koje su utvrđene kontrolom HZZO-a, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...