Zašto Čistoća nedavno nije pokupila tekstil? "Na zadnja dva računa je pisalo da se tekstil odvozi na Reciklažno"

MGA | 27.9.2022. u 13:40h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnica Dorotea Strelec, s NL Dubravke Novak (Budimo grad), na aktualnom satu varaždinskog Gradskog vijeća, pitala je zašto Čistoća nedavno nije pokupila smeđe vreće s tekstilom koje su stajale danima. 

- Zašto se to nije bolje iskomuniciralo s građanima i postoji li mogućnost da se to nastavi prikupljati - pitala je Strelec.

HDZ-ova vijećnica Silvija Cupar pitala je zašto se smanjio broj odvoza otpada iz ljubičastih kanti s pelenama i sličnim otpadom, zbog čega se iz njih ljeti širio smrad.

- Na posljednja dva računa za odvoz otpada bila je obavijest da građani tekstil odvoze na Reciklažno dvorište, ali ljudi ne čitaju, kad god žele mogu ga voziti - odgovorio je gradonačelnik Bosilj na pitanje o odvozu tekstila.

Što se tiče ostaloga, pa vezano i za ljubičaste kante, Bosilj je rekao da će uskoro biti godina dana od dolaska novog direktora u Čistoću i da će uskoro organizirati konferenciju za novinare kako bi pojasnili sve što su zatekli i s kojim su se stvarima morali boriti.

- U srpnju smo bili jedini grad u kojem se nije skupljao otpad, to je bio pokušaj da se od grada napravi Napulj - rekao je Bosilj ponovno govoreći i o skorom instaliranju polupodzemnih spremnika koji će omogućiti uklanjanje kontejnera i novi sustav naplate prema količini odloženog otpada.