Zamjenik župana Robert Vugrin odao počast svim braniteljima te svim nedužnim žrtvama Vukovara Foto: Varaždinska županija

Zamjenik župana Robert Vugrin odao počast svim braniteljima te svim nedužnim žrtvama Vukovara

Varaždinske vijesti | 18.11.2019. u 18:25h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin boravio je u Vukovaru, gradu heroju, koji se ovih dana prisjeća svojih teških dana, te mukotrpne, ali herojske borbe protiv nadmoćnijeg velikosrpskog agresora.

U pratnji Husarske garde, položio je vijenac te zapalio svijeću na Trpinjskoj cesti u znak zahvalnosti za sve poginule branitelje s područja Varaždinske županije. Kod Borovo Commerca iskazao je zahvalnost i pijetet poginulim braniteljima, među kojima i Vjekoslavu Cerovečkom, posljednjem zapovjedniku obrane Borova naselja, ujedno i zapovjedniku Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždinske u teškim uvjetima obrane grada Vukovara.

Uz zamjenika župana Vugrina, odavanju počasti prisustvovali su i članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, članovi ŽZU HVIDR-e Varaždinske županije, članovi ostalih braniteljskih udruga s područja Županije kao i predstavnici PU varaždinske te pripadnici Varaždinske građanske garde. Izaslanstvo Međimurske županije također se već tradicionalno pridružilo odavanju počasti.

Zamjenik župana Vugrin u svom je obraćanju istaknuo  važnost obilježavanja ovih dana te je naznačio kako su mnogobrojni Varaždinci branili Vukovar stvarajući tako neraskidivu povezanost između Vukovara i Varaždina.

-Vukovar je danas simbol mira, slobode, istinskog domoljublja, ali i simbol hrabrosti. Više od tri mjeseca hrabri su branitelji nadljudskim naporima branili ovaj grad od agresora. Zato im odajemo počast i veliku zahvalnost, a posebice se danas prisjećamo svih branitelja s područja naše Županije koji su ovdje branili civilizacijske vrijednosti odnosno pravo na miran život i slobodu - istaknuo je zamjenik župana.

Boravak u Vukovaru zamjenik župana završio je sudjelovanjem u koloni sjećanja ulicama grada Vukovara sve do Memorijalnog groblja zajedno s predstavnicima državnog vrha te predstavnicima gradova i županija iz cijele Hrvatske.

Vukovar_2.jpg

Vukovar_6.jpg

Vukovar_5.jpg

Vukovar_4.jpg

Vukovar_3.jpg