Zamjenica župana Silvija Zagorec održala kolegij s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

vv | 19.9.2024. u 08:55h | Objavljeno u Aktualno
Provedba projekata građanskog odgoja i obrazovanja u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku i predstavljanje edukativnog programa „Škola uz rijeku“ Javne ustanove Priroda Varaždinske županije, bile su glavne teme kolegija koji je zamjenica župana Silvija Zagorec s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te Učeničkog doma održala 18. rujna u Županijskoj palači.   
 
- Izuzetno je zadovoljstvo što je Ured UNICEF-a u Hrvatskoj prepoznao naše projekte građanskog odgoja koje su, uz financijsku potporu Županije, posljednje tri godine provodile sve županijske osnovne i srednje škole te dvije privatne. Raduje što nas je UNICEF prepoznao kao partnera u svojem projektu „Upshift“ koji se provodi u više od 50 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući tome ćemo projekte građanskog odoja i obrazovanja raditi u suradnji s tom međunarodnom organizacijom. Isto tako, ravnateljima je predstavljen hvalevrijedan edukativan projekt „Škola uz rijeku“ naše Javne ustanove Priroda. Riječ je o programu namijenjenom učenicima osnovnih škola po konceptu učenja o prirodi u prirodi – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.
 
O novostima vezanima uz novu školsku godinu govorio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, koji je izvijestio i da su u tijeku prijave polaznika za pohađanje Centara izvrsnosti, koje su otvorene do 20. rujna, a ujedno je najavio da će 3. listopada u Županijskoj palači biti održano već tradiconalno obilježavanje Svjetskog dana učitelja. 
 
UNICEF-ov projekt „Upshift“ predstavila je Marijana Muhić, voditeljica programa za mlade u UNICEF-u Hrvatska, dok je program „Škola uz rijeku“ predstavila Sanja Kopjar, ravnateljica Javne ustanove Priroda Varaždinske županije.
Galerija slika