Županija zahvalila sudionicima humanitarnog projekta dostave obroka starijim i potrebitima Foto: Varaždinska županija

Županija zahvalila sudionicima humanitarnog projekta dostave obroka starijim i potrebitima

VV | 27.5.2020. u 13:37h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u Varaždinu župan Radimir Čačić (Reformisti) i njegova savjetnica Natalija Martinčević (Reformisti) priredili su prijem za predstavnike Društava koja su sudjelovala u nedavno održanom jedinstvenom projektu "Dostava dnevnih toplih obroka starijim osobama narušenog socijalnog ili zdravstvenog stanja“. Projekt je to koji je upravo osmislila i koordinirala  Natalija Martinčević u suradnji s  Županijskim Crvenim križem, Vatrogasnom zajednicom Varaždinske županije, Srednjim školama Ivanec, Ludbreg i Novi Marof. Stoga su danas prijemu nazočili i  Nebojša Buđanovac, ravnatelj Županijskog Crvenog križa, Ljerka Šebečić , viša stručna savjetnica za ekonomska pitanja u Općoj bolnici Varaždin koja je osmislila jelovnike, predstavnica volontera Andreja Jagačić, Slađana Cestar ispred gerontodomačica te Darko Majhen koji je koordinirao vatrogasce.

- Poštovanje i naklon svima na sudjelovanju u ovakvome projektu. Vi naprosto želite pomagati i dobro se  osjećate nakon toga. Bez Vas ne bi bilo provedbe projekta i hvala Vam na tome. U doba koronakrize naši najstariji dobili su kvalitetne obroke, ali i pažnju te toplu riječ koja je vrlo bitna - rekao je župan.

Savjetnica Natalija Martinčević je naznačila kako je i sama osjećala dužnost i potrebu da se u vremenima koronakrize prijavi kao volonterka u Crveni križ.

- Odmah sam uspostavila odličnu suradnju i komunikaciju s ravnateljem Županijskog Crvenog križa Nebojšom Buđanovcem i Andreom Jagačić te sam  u razgovoru s njima došla na ideju realizacije programa besplatne dostave hrane našim najugroženijim građanima. Akcija je uspjela, komentari su bili zaista pozitivni i koristim priliku da se zahvalim svima. Pokazali smo da znamo, hoćemo, ali i da imamo dobro posloženi sustav - rekla je Martinčević.