Zabranit će se i međugradski promet osobnim automobilima, prolaze samo neophodne službe

| 23.3.2020. u 09:46h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom dana zabranit će se i međugradski promet osobnim automobilima, najavio je na jutrošnjoj konferenciji za medije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Također je Zagrepčanima, koji su nakon potresa napustili grad, preporučio da se vrati u Zagreb. Naime, dosta je ljudi otišlo na otoke i u priobalje, ali Božinović ističe da im se, ukoliko im zatreba, u Zagrebu može pružiti adekvatnija zdravstvena skrb.

- Bolje je da su ovdje, za njih i stanovnike otoka i hrvatskog priobalja - rekao je Božinović te napomenuo da povratak u mjesto prebivalište, za one koji su ga napustili ovih dana, neće biti upitan.

Kad je riječ o zabrani napuštanja prebivališta, iz nje će se izuzeti djelatnosti važne za opskrbu i promet, a to se odnosi na dnevne migracije u bitnim službama, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, opskrbe plinom i strujom, novinari, hitna medicinska skrb.

Poslodavci će za djelatnike, koji se zbog posla moraju kretati, izdavati posebne dozvole, ali je ministar napomenuo da pritom budu odgovorni i racionalni.

Označeno u