Za udruge Županija izdvojila 1.300.000 kn, čak 30 % povećana izdvajanja za njihov rad

Za udruge Županija izdvojila 1.300.000 kn, čak 30 % povećana izdvajanja za njihov rad Foto: Varaždinska županija

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević priredili su u Županijskoj palači prijem za predstavnike udruga koje su se javile na „Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2019. godini“.

Tako je malo manje od 200 predsjednika i predstavnika udruga imalo prilike čuti od župana koje sve projekte provodi Županijska vlast na mnogim područjima, a bilo je i prilike za neformalni razgovor o aktivnostima samih udruga, planovima te o zajedničkoj suradnji između udruga i Varaždinske županije.

Županija je inače raspisala Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2019. godini, 14. siječnja te je financiranje odobreno odobreno u ukupnom iznosu 1.302.150,00 kn. Financiranje udruga je uvećano za 300 tisuća kuna, a ono se odnosi na prioritetna područja kao što sui aktivnije sudjelovanje mladih u društvu, zaštita i promicanje ljudskih prava, zaštita okoliša i prirode te zaštita životinja, zaštita i očuvanje biološke raznolikosti Županije i promocije vrijednosti lokalne zajednice od značaja za Županiju, promocije poljoprivrede i šumarstva, promicanje znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, civilne zaštite i zaštite i spašavanja, promicanje sporta, kulture, tehničke i informatičke kulture, zaštite zdravlja, razvoja socijalnih usluga, socijalnog poduzetništva i humanitarnih djelatnosti.

- Ove godine financiramo ukupno 193 udruga , trideset udruga više nego prošle godine dobiti će novce. Ima jedna dobra izreka koja veli da volonteri nisu plaćeni zato jer su bezvrijedni nego zato što su neprocjenjivi. Za pomake u društvi i u međuljudskim odnosima, za kreativnost društva udruge su zaista suština, bolje rečeno tkivo koje okuplja sportaše, vatrogasce, lovačka društva, društva invalida. Županija to prepoznaje i mi smo za jednu trećinu podigli iznos financiranja udruga. Moram istaknuti kako nam je proračun stabilan, pa će i daljnje finnaciranje biti stabillno i korektno. Socijalno osjetljive skupine dobile su veliki dio financijskih sredstava, društva invalida najviše, umirovljenici su dobili veliki dio financijskih sredstava. Da, pomažemo im jer su vrlo aktivni, dobili su božićnice i uskrsnice, briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi je naša moralna obveza. No, hvala i čestitke svima koji svoje vrijeme i entuzijazam koriste za društvenu korist - rekao je župan Čačić.

Prijemu je nazočio i zamjenik župana Tomislav Paljak te predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Vladimir Kozjak. Predstavnici udruga iskazali su zadovoljstvo dobivenim sredstvima, ali i prijemom naglasivši izuzetno dobru i konstruktivnu suradnju s županijskom vlašću.

0205_Prijem_zupana_za_predstavnike_udruga__6.jpg

020519_Prijem_zupana_za_predstavnike_udruga__5.jpg

020519_Prijem_zupana_za_predstavnike_udruga__3.JPG

020519_Prijem_zupana_za_predstavnike_udruga__1.JPG

0205_Prijem_zupana_za_predstavnike_udruga__2.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.