Stričak: "Kada su im srezane plaće za vrijeme Milanovićeve Vlade od istih sindikata nije se čuo glas" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak: "Kada su im srezane plaće za vrijeme Milanovićeve Vlade od istih sindikata nije se čuo glas"

IHR/Varaždinske vijesti | 20.11.2019. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer izjavila da ne želi sudjelovati u "igri moći" prosvjetnih sindikata i Vlade, a danas je izjavila kako još ne planira dati ostavku.
U vezi nastavka štrajka prosvjetara oglasio se i saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak koji štrajk smatra neopravdanim.

- Prosvjetarski sindikati započeli su štrajk tražeći povećanje plaće za 6,11%. Taj njihov zahtjev Vlada RH je ocijenila opravdanim, prihvatila i povećala plaće svim službenicima i namještenicima za 6,12%. Nastavak štrajka smatram neopravdanim, jer sad ne štrajkaju za sebe već protiv svih ostalih koji su bili obuhvaćeni tim povećanjem. Također zanimljivo je da u mandatu SDP-ove Vlade premijera Zorana Milanovića, kada su im srezane plaće, ukidala se prava na putne troškove, božićnicu, regres i slično, od tih istih sindikata nije se ču  glas - poručio je Stričak.