Za predsjednicu varaždinskog Općinskog suda dvije kandidatkinje, za Županijski sud jedan kandidat Foto: VV arhiva / ilustracija

Za predsjednicu varaždinskog Općinskog suda dvije kandidatkinje, za Županijski sud jedan kandidat

Varaždinske vijesti | 12.7.2020. u 17:45h | Objavljeno u Aktualno

Na oglas za imenovanje predsjednika Općinskog suda u Varaždinu prijavile su se dvije kandidatkinje: Bosiljka Malnar i mr. sc. Bojana Skenderović. Koja od ovih dviju sutkinja će biti imenovana predsjednicom, trebalo bi se znati nakon razgovora kandidatkinja sa članovima DSV-a u zgradi Ministarstva pravosuđa, 16. srpnja.

Državno sudbeno vijeće traži i predsjednika Županijskog suda u Varaždinu. Kandidat za predsjednika suda može biti sudac iste vrste i istog stupnja suda u kojem se imenuje predsjednik suda ili sudac višeg suda. Budući da kandidat za predsjednika suda ne može biti sudac koji je već dva puta obnašao dužnost predsjednika suda u sudu istog stupnja i vrste u kojem se imenuje predsjednik suda, više se ne može na ovaj oglas javiti dosadašnja predsjednica Snježana Hrupek Šabijan, koja je imenovana za sutkinju Visokog kaznenog sudu, čiji je početak rada odgođen zbog ustavne tužbe.

Tko se javio na ovaj oglas za imenovanje predsjednika Županijskog suda u Varaždinu, još nije objavljeno, iako je rok za prijavu bio 30 dana, a oglas je objavljen 11. svibnja. Međutim, ipak doznajemo da je stigla prijava samo jednog suca, i to Županijskog suda u Varaždinu.