Za Čačićevo novo službeno vozilo stigla samo jedna ponuda Foto: Arhiva VV

Za Čačićevo novo službeno vozilo stigla samo jedna ponuda

IHR/Varaždinske vijesti | 24.9.2020. u 09:23h | Objavljeno u Aktualno

Samo jedna ponuda - Zubak grupe iz Velike Gorice - stigla je na natječaj za novo službeno vozilo Varaždinske županije koje će koristiti prvenstveno varaždinski župan Radimir Čačić.

Iako se u dokumentaciji javne nabave samo navodi kako se kupuje karavan, odnosno vozilo s hibridnim plug-in pogonom, u Varaždinskoj županiji potvrdili su da se kupuje Škoda Superb iV 1.4 TSI DSG PHEV Combi za koji je Varaždinska županija javnu nabavu raspisala sredinom kolovoza ove godine.

Otvaranje ponuda održano je 7. rujna, a jedina ponuda pristigla na natječaj iznosi 266.318,69 kuna bez PDV-a, odnosno s PDV-om 339.898,36 kuna, dok je procijenjena vrijednost bila 270.000 kuna bez PDV-a, odnosno s PDV-om 337.500 kuna.

Prema dokumentaciji o javnoj nabavi, ugovor o nabavi s odabranim ponuđačem trebao bi biti sklopljen u roku od 30 dana od dana izvršenosti odluke o odabiru, a iz Varaždinske županije poručuju da je još u tijeku postupak pregleda i ocjene ponude.

- S obzirom na to da je postupak tajan, do donošenja odluke o odabiru ili odluke o poništenju u ovome trenutku ne možemo dati druge informacije - poručili su iz Varaždinske županije u kojoj su nam, podsjećamo i pojasnili da se novo vozilo kupuje jer dosadašnjem automobilu - Škodi Kodiaq Ambition 2.0 TDI DSG - nabavljenom u rujnu 2017. godine ugovorom o operativnom leasingu uskoro istječe limit kilometraže na leasing te se svakako mora zamijeniti jer bi otkupna cijena bila prevelika.

Novi luksuzni hibrid koje će koristiti županijski dužnosnici, prvenstveno varaždinski župan, prema objavljenim tehničkim specifikacijama trebalo bi imati električni podesiva sjedala vozača i suvozača, automatski klima uređaj s tri zone regulacij, kabel za punjenje putem kućne utičnice i javne punionice, navigacijski sustav, senzore za parkiranje sprijeda i straga, radio s LCD ekranom i navigacijskim sustavom.