Vrdoljak u Ludbregu: Suradnja HDZ-a i reformista - prirodna koalicija

vv | 25.4.2017. u 20:12h | Objavljeno u Aktualno

Sami idemo po pobjedu u Ludbregu, poručio je Predrag Štromar, zamjenik predsjednika HNS-a i predsjednik HNS-a Varaždinske županije te kandidat za župana Varaždinske županije, predstavljajući Petru Pokec, kandidatkinju narodnjaka za gradonačelnicu Ludbrega, u nazočnosti predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka te predsjednika ludbreške podružnice stranke.

-Izuzetno mi je drago da imamo mladu ekipu u Ludbregu, gradu kojemu su potrebne nove ideje. Grad Ludbreg više nema ideja. Grad Ludbreg je osmislio nekoliko manifestacija koje su stare desetljećima, neke i stoljećima, ali osim tih drugih nema, ustvrdio je Štromar.

Dodao je i da se Ludbreg razvija samo u središtu grada, dok ostala naselje malo ili nimalo, posebice u pogledu komunalne i društvene infrastrukture.

- Zato ćemo Vrdoljak i ja podržati Petru koja će ponovno vratiti osmjeh građanima Ludbrega, i to ne samo onima u centru, već i u okolnim naseljima, poručio je Štromar te zahvalio građanima koji su već dali podršku, odnosno koji žele promjene i gradonačelnicu koja će „posložiti svari“ u Ludbregu.

Naglasivši da želi ravnomjeran razvoj svih naselja Ludbrega, kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Ludbrega ustvrdila je da za to ima mladi tim kojeg čini i kandidat za zamjenika Mirko Herenčić. Kao jedan od prioriteta izdvojila je i povećanje životnog standarda kroz gospodarski razvoj, povećanje konkurentnosti i otvaranje novih radnih mjesta, pri čemu računa  i na podršku Varaždinske županije. Posebno je izdvojila razvoj turizma koji se sada, kako je naglasila, sada svodi na nekoliko dana.

Naglasivši da će i Osijek krenuti putem Varaždinske županije u pogledu nabavke micro:bit računala, a nakon što je njihov pročelnik jučer boravio u Varaždinu, Vrdoljak je ustvrdio da ovih obilazi najbolje sredine i kandidate koji mogu napraviti najveći iskorak, i to ne samo u dane izbora i izbornih pobjeda, koji su samo alat za iskorak pojedinih sredina, kao što pokazuje primjer Varaždinske županije, koja pokazuje da kako Hrvatska može biti bolja, ukoliko je usredotočena na rad, red, obrazovanje i toleranciju.  

- Nas zakon ne treba prisiljavati da imamo odgovarajući broj žena, pa smo se tako odlučili i za Petru koja će biti, siguran sam, gradonačelnica jer je osoba koja ima mladost, energiju i znanje, kao i odličan tim oko sebe. U njoj, međutim, vidim puno veću ambiciju, a ovu kandidaturu i mandat koji će dobiti vidim kao jedan od prvih koraka u njezinoj političkoj karijeri u Hrvatskoj, ustvrdio je Vrdoljak.

Na upit kako gleda na moguću suradnju međimurskog župana i predsjednika središnjeg odbora HNS-a Matije Posavca i reformistkinje Sandre Herman, Vrdoljak je ustvrdio da je Posavec odličan župan koji zna odabrati svoje suradnike, ali da on ne vidi mogućnosti za političku suradnju pod imenom reformista jer je to narodnjacima „nepotrebno“.

- U Ludbregu imamo suradnju reformista i HDZ-a i to je prirodna koalicija, dodao je Vrdoljak.

Na upit očekuje li oscilaciju podrške HNS-ovom kandidatu za župana zbog toga što u Ludbregu i Ivancu nije dogovorena koalicija s SDP-om, Vrdoljak je rekao da postoje nejednakosti u ciljevima i prioritetima neki područjima, a što se osobito vidi i kod pojedinih županija.

- Mene vesele neosporan rezultat Štromara u proteklom mandatu, pa ne sumnjam u njegovu pobjedu, neovisno hoće li u nekim krajevima dobiti veću ili  manju podršku, naglasio je Vrdoljak.

Štromar je dodao je pitanje suradnje HDZ-a i NS-R puno bolje postaviti kandidati HDZ-a Alenu Runcu jer u drugi krug može ući ili on ili Radimir Čačić.

-Sigurno će se zbog toga u Ludbregu lomiti koplja. A što se tiče podrške SDP-a meni kao županu, mogu reći da u svim općinama i gradovima SDP podržava mene u kandidaturi za župana. Imamo takav dogovor. Njima to nije teško napraviti jer nisu u čudnim kombinacijama i koalicijama, za razliku od reformista koji traže svaku slamku spasa na ovim izborima koji su za njih borba za opstanak, pogotovo ako ne dobe desetak vijećničkih mjesta, upozorio je Štromar.