Vraćaju li nam se strože mjere? Beroš: Razmišljamo o zabrani svadbi Foto: ilustracija

Vraćaju li nam se strože mjere? Beroš: Razmišljamo o zabrani svadbi

Varaždinske vijesti | 7.7.2020. u 21:23h | Objavljeno u Aktualno

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u utorak je za Hrvatski radio otkrio kako je moguće uvođenje strožih mjera.

- Za sada bi to moglo biti da će biti obavezne maske u trgovinama i na sastancima u malim prostorima gdje ljudi moraju biti dulje od 15 minuta - najavio je Capak.

Ne isključuje ni ponovno djelomično zatvaranje granica prema područjima iz kojih dolazi velik broj zaraženih, prenosi index.hr.

- Ima oko 300 slučajeva dnevno u Srbiji, u BiH je skočio broj na više od 400 i razmatra se mogućnost samoizolacije za građane koji dolaze iz tih zemalja. Odluku nismo još donijeli, ali ona je na stolu - kazao je Capak.

Komentirao je i što bi moglo biti najesen.

- Iznenadila nas je žestina prijenosa virusa tijekom ljeta. Hoće li to najesen biti intenzivnije ili ne, to još ne znamo. Epidemiolozi misle da će biti puno gore kad se počnemo zatvarati u zatvorene prostore - dodao je.

A nakon što je u utorak objavljeno da je najmanje 12 osoba zaraženo na svadbi u Splitu, i ministar zdravstva Vili Beroš najavio je uvođenje strožih mjera.

- Intenzivno i ozbiljno razmišljamo o zabrani svadbi na prostoru RH, jer posljednje brojke pozitivnih na COVID-19 jasno govore kako veliki broj pozitivnih dolazi upravo s takvih obiteljskih slavlja i okupljanja - rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Označeno u