Sastanak HNS-a u Varaždinu: "S jasnim ciljevima ambiciozno ulazimo u vruću političku jesen"

VV | 27.8.2023. u 08:50h | Objavljeno u Aktualno

Vodstvo HNS-a na inicijativu v.d. predsjednika HNS-a Mirka Korotaja okupilo se u Varaždinu gdje je održana sjednica Predsjedništva HNS-a te radni sastanak sa saborskim zastupnikom HNS-a Predragom Štromarom, HNS-ovim načelnicima, gradonačelnicima te predsjednicima općinskih i gradskih vijeća iz redova HNS-a. Glavna tema sastanka bile su aktivnosti koje se planiraju realizirati u narednom periodu.

- Naša najveća snaga su naši ljudi i zahvaljujući njima, vođeni jasnim ciljevima i konkretnim programima ambiciozno ulazimo u vruću političku jesen. Danas smo u Varaždinu okupili Predsjedništvo, ali i naše načelnike, gradonačelnike te predsjednike općinskih i gradskih vijeća kako bi definirali plan aktivnosti za naredno razdoblje. Poseban naglasak stavljen je na programske inicijative o kojima se intenzivno razgovaralo, a koje će HNS u narednom razdoblju predstaviti javnosti - poručio je v.d predsjednika HNS-a Mirko Korotaj.

viber_image_2023-08-26_12-01-37-981.jpg

Tom prilikom vodstvo HNS-a posjetilo je i Špancirfest, jedan od najpopularnijih i najposjećenijih festivala kontinentalne Hrvatske. Krunoslav Lukačić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije istaknuo je važnu ulogu turizma u razvoju gospodarstva kontinentalne Hrvatske.

- Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo bržeg razvoja turističke ponude kontinentalne Hrvatske, na koju je Špancirfest zasigurno utjecao. Raste broj kuća za odmor, s odličnom ponudom sadržaja, raste broj noćenja, a „Špancir“ predstavlja odličnu platformu za promociju malih privrednika. Uz Špancirfest, istaknuo bih i Porcijunkulovo, Renesansni festival u Koprivnici te Dane ludbreške Svete nedjelje, kao manifestacije koje su  temelj kontinentalnog turizma sjeverne Hrvatske i koje godinama privlače sve veći broj posjetitelja, te generiraju i stalno rastući broj noćenja - zaključio je Lukačić.

viber_image_2023-08-26_12-03-03-564.jpg