Vodostaj rijeke Drave kod Varaždina, nakon jučerašnjeg rasta, stabilan, ali...

| 13.9.2024. u 06:37h | Objavljeno u Aktualno

Vodostaj rijeke Drave kod Varaždina iznosio je jutros u 5 sati 153 cm, što je daleko od situacija kada se proglašava opasnost od poplava. Međutim, nakon 5 sati počela je rasti, tako da je oko 6 sati već bio blizu 160 cm.

Unatoč kiši, koja pada od četvrtka s manjim prekidima, Drava kod Varaždina nije rasla  tijekom noći, odnosno od 20 sati, kada se vodostaj zaustavio na oko metar i pol, nakon što je snažno rastao od 17 sati, kada je iznosio svega 90 cm, dok se tijekom dana kretaao oko jednog metra.

Sukladno je to zadnjoj prognozi Hrvatski voda.

-Nova jača kišna epizoda očekuje se od četvrtka do subote (12.-14.9.2024.). Sumarna količina oborine u ta tri dana očekuje se u prosjeku 40-60 mm, lokalno dakako moguće i više. Ukoliko se ostvare ove količine oborina, doći će i do razmjernog povećanja zasićenosti tla vodom, a s time i do porasta vodostaja, ali još uvijek ne do razina za proglašenje mjera obrane od poplava, poručili su iz Hrvatskih voda, dodajući da je ipak potrebno biti na oprezu i svakodnevno pratiti nove prognoze oborina i vodostaja, posebice zbog oborina koje će se nastaviti i idućih dana.