Njemački gradonačelnik donirao opremljeno vatrogasno vozilo DVD-u Maruševec

MGA/Varaždinske vijesti | 16.9.2019. u 14:35h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu, 14. rujna, gradonačelnik bavarskog grada Traunreut Klaus Ritter predsjedniku DVD-a Maruševec Renatu Podbojcu svečano je predao vatrogasno vozilo.

U delegaciji DVD-a Maruševec uz predsjednika nazočili su i zapovjednik Adrian Matijašec, zamjenik zapovjednika Tihomir Buden, tajnica Mirjana Martinčević, te članovi društva Stjepan Posavec, Igor Cerjan, Dalibor Vrbanec i Snježana Ferenec.

Predsjednik je u ime cijelog društva i mještana općine Maruševec zahvalio gradonačelniku Ritteru na ovoj velikoj donaciji istaknuvši kako je ona plod suradnje i prijateljstva s prijateljem društva Norbertom Schindlerom koji se najviše angažirao oko realizacije ove donacije.

Također je zahvalio članu DVD-a Stjepanu Posavcu i obitelji Novak koji su također dali velik doprinos u realizaciji donacije. Podbojec je istaknuo da će se ovim vozilom zaštita od požara podići na jednu veću razinu, s obzirom na njegovu opremljenost, što je samo dokaz koliko gradonačelnik Ritter cijeni vatrogasni poziv i dobrovoljne vatrogasce, te uputio poziv na uzvratni posjet.