Virtualni ženski poduzetnički centar: "Što žene žele" ili kako dokinuti diskriminaciju žena u svijetu biznisa Foto: Ilustracija/Pixabay

Virtualni ženski poduzetnički centar: "Što žene žele" ili kako dokinuti diskriminaciju žena u svijetu biznisa

Varaždinske vijesti | 14.9.2018. u 08:07h | Objavljeno u Aktualno

Virtualni ženski poduzetnički centar organizira besplatno predavanje i druženje na temu "Što žene žele?" koje će se održati 18. rujna u Hotelu Varaždin s početkom u 18 sati.

Cilj predavanja je jačanje suradnje među ženama, kao i međusobnog uvažavanja sa željom da se što više „rasvijetli“ današnji položaj žene u hrvatskom društvu, kao i načini kako smanjiti (ili još bolje dokinuti) diskriminaciju žena, uz učinkovitu suradnju s muškarcima.

Ova besplatna predavanja i networking, koje sponzorira u cijelosti tvrtka za proizvodnju i distribuciju eko menstrualnih uložaka Gentle day d.o.o. iz Vinkovaca, poduzetnice Dine Vukičević, donose cijeli niz korisnih sadržaja, vježbi te praktičnih primjera kako žene mogu unaprijediti položaj u društvu, obitelji, među prijateljima, na poslu, kod drugih žena, a s druge strane očuvati i izgraditi integritet sukladno vremenu i okružju u kojem živimo.

Predavanja koja će održati direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić, futurologinja po struci, hvataju se u koštac s temeljnim problemima ženske zapostavljenosti u mnogim sferama moći, odlučivanja, napredovanja u karijeri, izgradnji kvalitetnih privatnih i poslovnih odnosa koji često predstavljaju kamen spoticanja u ostvarivanju ciljeva.

- Besplatna predavanja i networking „Što žene žele?“ održavati će se ove jeseni diljem Hrvatske, s ciljem da se sudionice naših događanja sa što manje straha i neizvjesnosti, a što više informacija, te pozitivne perspektive otisnu prema izgradnji vlastitog integriteta, snažnije i aktivnije sebe koja ne dopušta okovima svakodnevlja koji marginaliziraju ženu da bude nezadovoljna i zaustavljena u svojim namjerama - poručuju organizatorice predavanja.

Pojašnjavaju kako žene nikada kao danas nisu bile obrazovanije, financijski neovisnije, poduzetnije, angažiranije i spremnije na odricanja da bi uživale društveno priznanje koje im s pravom pripada.

- No, ženina sreća je i dalje upitna, jer unatoč svemu što žena radi – (pre)često izostaje istinsko priznanje njezinog društvenog obola, značaja, uloge... Razlog – iako smo „debelo“ u 21. stoljeću, tradicijski okovi hrvatskog društva ženu guraju i dva stoljeća natrag, ne uvažavajući nerijetko niti njezine temeljne ljudske vrijednosti. Umjesto da žena postane perjanica u mnogim društvenim aspektima, ona se često marginalizira i osporava do neprepoznatljivosti - upozoravaju.

Besplatna predavanja i networking diljem Hrvatske pod nazivom "Što žene žele?" u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr, bit će pozitivan pomak i konkretan primjer da se takvo stanje čim prije i čim kvalitetnije promijeni na bolje za sve žene koje to u Hrvatskoj žele.

Predavanja, kao i domjenci nakon njih, u svim gradovima Hrvatske su u cijelosti besplatni, a prijave se mogu obaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Označeno u