Vijećnik Reformista Devid Kos podržao konačno rješavanje problema bala Foto: Narodna stranka - REFORMISTI

Vijećnik Reformista Devid Kos podržao konačno rješavanje problema bala

NS Reformisti/vv | 5.5.2023. u 13:01h | Objavljeno u Aktualno

Narodna stranka - REFORMISTI oglasili su se priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

U novom sazivu Gradskog vijeća Grada Varaždina, nakon održanih izbora 16. travnja, Reformisti su jedna od tri stranke i dvije nezavisne liste čiji su predstavnici izabrani u Gradsko vijeće.

Kao što smo i naglašavali i dalje ćemo biti konstruktivni i zalagati se za sve programe koje smo komunicirali tijekom predizborne kampanje 2021. i ponovili u kampanji 2023. Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća podržali smo predloženi proračun jer je nužno da Grad Varaždin počne funkcionirati te da se barem pokušaju nadoknaditi dvije izgubljene godine. I dalje ćemo podržavati sve dobre i kvalitetne programe i projekte, a upozoravati na sve ono što bi bilo na štetu naših građana.

>> Prihvaćen Proračun Grada Varaždina za 2023., kao i kreditno zaduženje za sanaciju bala u Brezju

U predloženi proračun uvršteni su programi koje smo kao pojedinačne ciljeve naveli u Sporazumu o programskoj suradnji iz prošlog saziva Gradskog vijeća. To se posebno odnosi na socijalne programe: povećanje uskrsnica i božićnica za naše umirovljenike, povećanje iznosa za novorođenčad te besplatni produženi boravak za djecu od 1. do 4. razreda kao i potpora poduzetnicima za sufinanciranjetroškova izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz EU i nacionalnih fondova za poduzetnike koji je na naš prijedlog uvršten u prošlogodišnji rebalans te je već prvim javnim pozivom izazvao značajan interes. Na naš zahtjev osigurani je besplatni obrok za sve učenike što je prošle godine usvojeno rebalansom proračuna Grada, a nakon toga i države.

Ovi segmenti uvelike poboljšavaju kvalitetu života naših građana, a uštede koje su postignute kroz navedeno svaki građanin osjeća u svom budžetu što je posebice važno u ovo vrijeme inflacija i rasta troškova života.

Vijećnik Reformista Devid Kos podržao je i konačno rješavanje problema bala. Posebno naglašavamo da je upravo u vrijeme kad je v.d. ravnateljica Fonda za zaštitu okoliša bila glavna tajnica Reformista, gospođa Alenka Košiša Čičin Šain, Fond konačno donio odluku da s 40% iznosa, nakon prethodnog natječaja, sufinancira sanaciju bala u Brezju. Ovakvu odluku tešku 75 milijuna kuna, koji se daju građanima Varaždina, prije nje nitko nije bio spreman donijeti te se nadamo da država neće naći način da se ona opstruira.

Na aktualnom satu postavljena su pitanja gradonačelniku o predstavljanju cjelovitog rješenja za nedostatak parkirnih mjesta u Gradu Varaždinu te o sustavu štedne javne rasvjete.