Vijećnik Denis Mladenović novi stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga Varaždina

Napisao/la: -

Zajednica sportskih udruga grada Varaždina je s prvim danom ovog mjeseca povećala svoj broj djelatnika, jer je na mjesto stručnog suradnika zaposlen Denis Mladenović, varaždinski gradski vijećnik koji je izabran s liste Ivana Čehoka.

- Statut Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina predviđa raspisivanje natječaja samo u slučaju zapošljavanja Glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Varaždina. Denis Mladenović zaposlen je na mjesto stručnog suradnika, radno mjesto koje je definirano Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina i nije bilo potrebe za raspisivanjem natječaja. Naravno da je zapošljavanje provedeno sukladno odluci Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, koja je održana 23. siječnja 2018. godine - izvjestio nas je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Patrik Koščak, odgovarajući na naš upit gdje je bio objavljen natječaj za zapošljavanje novog djelatnika u Zajednici.

Koščak naglašava da je bilo opravano donošenje odluke o novom zapošljavanju.

- S obzirom na povećanu potrebu za stručnim kadrom u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, a što naglašavamo već nekoliko godina, znatno većeg broja programa koje provodimo, te novih projekata koji su planirani i pozicionirani u Programu javnih potreba u sportu Grada Varaždina u 2018. godini, a koje provodi Zajednica, kako i opsega programa zbog povećanog broja sportskih udruga članica Zajednice te još jednog objekta, bilo je nužno donijeti odluku o zapošljavanju osobe u Stručnu službu. Također je nužno povećati broj djelatnika na održavanju šest sportskih objekata kojima upravlja Zajednica, a o čemu također već nekoliko godina ističemo važnost u Prijedlogu programa javnih potreba u sportu. Denis Mladenović zadovoljava sve kriterije definirane Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta te ne postoji nikakva zapreka da isti ne bude primljen na radno mjesto Stručnog suradnika - napomenuo je Koščak.

Više je poslova koje će obavljati novi stručni suradnik.

- Poslovi koje će obavljati odnose se posebno na organiziranje i sudjelovanje u provedbi sportskih aktivnosti po programima Zajednice športskih udruga Grada Varaždina i praćenje njihovog izvršavanja, aktivno sudjelovanje u stvaranju i realizaciji razvojnih programa športa, kojima je nositelj Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Radit će na realizaciji zaključaka sjednice Izvršnog odbora, Skupštine i Povjerenstva, vezano uz rad sportskih udruga. Pratit će realizaciju predloženih programa sportskih udruga, davat će prijedloge novih sportskih programa, koje tehnički i provedeno organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Isto tako konzultirat će se s voditeljem za sport i razvojne programe i sportskim udrugama vezano uz primjenu Zakona, propisa i ostalih normativnih akata potrebnih za funkcioniranje sportske udruge, kontaktirat će i surađivati sa stručnim službama Zajednica drugih gradova i strukovnim savezima Hrvatske, prikupljati i tehnički obrađivati materijale za izradu godišnjeg kalendara sportskih priredbi Varaždina - naveo je Koščak.

Dodao je da će Mladenović obavljati i druge poslove i zadatke u skladu sa Zakonom o sportu prema ukazanim potrebama, raditi na promidžbi i informiranju javnosti o programima i aktivnostima Zajednice, te uređivati web portal Zajednice Sportskih udruga grada Varaždina.

 

Dražen Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.