VIDEO Reformisti uoči skupštine: Župan iznosi neistine, Izvješće o radu kopija je Čačićevih projekata

VV | 18.2.2022. u 13:09h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji za medije objavljeno je kako iz redova Narodne stranke REFORMISTI u Skupštinu Varaždinske županije ulazi Željko Bedeković, koji je aktivirao svoj vijećnički mandat.

Na traženje Kluba vijećnika Reformista, na sjednici Županijske skupštine u ponedjeljak će se raspravljati o izvještaju Savjetodavne usluge za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice. S obzirom na to da se aktivnosti predložene u Strategiji financijski i vremenski trebaju vezati za fond za oporavak i otpornost, koji ima rok do 2025. godine za završetak projekata, nema apsolutno nikakvog prostora da se po pitanju te Strategije i dalje stagnira.

- Vjerujemo da će Županijska skupština, nakon rasprave o Strategiji, usvojiti naš prijedlog zaključka kojim se zadužuju nadležna upravna tijela da poduzmu odgovarajuće radnje kako bi se u roku od četiri mjeseca završila potrebna projektna dokumentacija do razine koja je dovoljna za aplikaciju za EU financijska sredstva - rekao je Bedeković.

Ističe kako su ovim odugovlačenjem u izradi strategije Varaždinske Toplice nepovratno izgubile osam mjeseci.

Kako bi se izbjegle daljnje obmane javnosti inzistiramo da autori prezentiraju Strategiju, što građani koji su to platili gotovo 900.000 kuna zaslužuju.

- Činjenica je da je župan iznosio apsolutne neistine da se hotelski kapaciteti ne mogu financirati iz NPOO-a, pitanje je da li se radi o namjernim lažima ili jednostavnom neznanju župana. Slušali smo da je projekt razvoja Varaždinskih Toplica Jeti, a upravo u rukama imamo Izvještaj na 180 stranica, idejna rješenja i detaljno razrađeno kako i gdje sagraditi nove objekte. Na žalost, ukoliko odmah ne krenemo u realizaciju izgradnje novih objekata u Varaždinskim Toplicama, propustit ćemo priliku generacije za cijelu sjevernu Hrvatsku - ističe Bedeković.

Na današnjoj press konferenciji, Robert Vugrin, predsjednik Kluba vijećnika Reformista, komentirao je Izvješće o radu župana.

- Izvješće o radu župana u drugom polugodištu 2021. godine je dokument u kategoriji ponavljanje gradiva u kojem nema apsolutno ništa novoga i to je nešto što će se vrlo vjerojatno ponavljati i u sljedećim takvim izvješćima iz jednostavnog razloga što nova županijska vlast nema viziju razvoja. Rezimiraju se projekti započeti u mandatu župana Čačića, spominje se u kojoj je fazi koji projekt, koje su vrijednosti, zašto su važni i posjećuju se već gotovi objekti za koje se besramno tvrdilo da su samo sličice bez građevinskih dozvola. Sada najednom postoje i škole i regionalni centri kompetencije i novi bolnički objekti poput objedinjenog hitnog bolničkog prijema s dnevnom bolnicom vrijednosti nekoliko izvornih županijskih proračuna koje je moguće i vidjeti i poslikati. To je ono što nije uspio zaustaviti! - napominje Vugrin.

Ističe kako ne iznenađuje da se ne prepoznaje potencijal za projekte, ali najveće razočaranje ovog izvješća je apsolutno nepostojanje aktivnosti po pitanju razvoja potencijala Varaždinskih Toplica izgradnjom zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa odnosno priznanje da se 6 mjeseci po tom pitanju nije učinilo ništa.

- Jasno je da takvo izvješće nećemo moći podržati - zaključuju iz Reformista.

Video sadržaj