VIDEO Reformisti: Bit ćemo projektna podrška u Skupštini, ali nećemo obnašati nikakve funkcije

| 17.6.2021. u 11:04h | Objavljeno u Aktualno

Danas je održana konferencija za novinare NS Reformisti na kojoj su sudjelovali predsjednik Reformista Radimir Čačić, predsjednica ŽO Reformista Natalija Martinčević i predsjednik GO Reformista Varaždin, Robert Vugrin.

'- Ovih dana potpisan je Sporazum o programskoj suradnji u Gradskom vijeću grada Varaždina koji su potpisali SDP, Nezavisna lista Dubravke Novak i Reformisti. U Sporazum je uključen program SDP-a ''Odgovor za Varaždin'', Manifest o dobrom upravljanju gradom ispred NL Dubravke Novak te ključne odrednice Reformista – iskorištavanje svih mogućnosti prijave na EU fondove za koje je ključno osigurati stalni monitoring, niz odrednica o socijalnoj skrbi, zdravstvu i gospodarstvu, ali i upravljanju nekretninama u užoj i široj gradskoj jezgri. Programske odrednice uključene u Sporazum objavljene su na web stranicama Reformista. Do kraja 2022. godine dužnost predsjednice GV grada Varaždina obnašat će Zdravka Grđan, nositeljica liste Reformista, a nakon toga predsjednika/cu će odabrati NL Dubravke Novak - rekao je Vugrin.

- Nakon završenih razgovora s županijskim HDZ-om, na razini Županijske skupštine izvršna vlast ima našu projektnu podršku u smislu da se svi naši projekti koje smo započeli i pripremili, a posebno projekt Bukotermal, nastave i na kraju i realiziraju. Podrška je uvjetovana neprisustvom predstavnika liste Ivana Čehoka, a taj uvjet je ispoštovan. Reformisti neće sudjelovati na vodećim pozicijama u izvršnoj vlasti ni skupštini - konstatirala je Martinčević.

- Kao što je poznato, mi smo vrlo jasno nakon izbora za lokalnu i regionalnu samoupravu rekli da nemamo nikakve zahtjeve i da ni na kakav način ne mijenjamo svoje pozicije u odnosu na nacionalnu i regionalnu vlast. Nulta pretpostavka je sanitarni koridor, što znači da ne želimo i nećemo dozvoliti prisustvo u bilo kojoj formi vlasti ljudima s optuženičkih klupa. Što se tiče projekata na nacionalnoj razini, uz navedeni uvjet i dalje podršku Vladi vežemo na izvršenje obveze iz programa Vlade usvojenog u Saboru u kojem su uključeni i ključni zahtjevi Reformista kao što su početak radova na brzoj pruzi Zagreb – Lepoglava – Varaždin – Čakovec, a razvojno - potpisivanje Sporazuma za sjever - rekao je Čačić.