VIDEO Ovotjedna Županijska skupština u znaku brojnih kritika: Koje su među boljima? Foto: Ilustracija/Varaždinska županija

VIDEO Ovotjedna Županijska skupština u znaku brojnih kritika: Koje su među boljima?

VV | 5.12.2021. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

Iza nas je tjedan u kojoj je održana sjednica Županijske skupštine, na kojoj je većinom glasova usvojen proračun Varaždinske županije u iznosu od gotovo 305 milijuna kuna.

Aktualna županijska vlast sa županom Anđelkom Stričakom pri donošenju najvažnijeg financijskog dokumenta nije imala potporu oporbenih vijećnika SDP-a, koji su glasali protiv predloženog proračuna, dok su vijećnici Reformista bili suzdržani. Proračun je donesen uz potporu većine glasova vijećnika, a prozivki, optužbi i kritika kojima su vijećnici HDZ-a, župan i vijećnici kandidacijske grupe birača “častili” Reformiste, ali i aktualnu gradsku vlast, SDP i platformu Budimo grad nije nedostajalo.

Koje su bile među najboljim, pogledajte u nastavku:

OD Petrić i troškovi sudskih postupaka

Župan Anđelko Stričak ustvrdio je kako su troškovi u iznosu od 1,1 milijuna kuna koje je OD Petrić naplatilo bolnici, pri čemu su izgubljena 94 sudska spora - sramota. Ustvrdio je kako je siguran da je Petrić jedan fin čovjek i da će vratiti tih 1,1 milijuna kuna Bolnici. Apeliram na njegovu čestitost – rekao je Stričak.

Projekti bivše županijske vlasti

Aktualni župan vijećniku Reformista Robertu Vugrinu poručio je kako su od bivše županijske vlasti naslijedili samo sličice, a nijednu građevinsku dozvolu.

Neodlučnost Reformista

Bivšeg predsjednika Županijske skupštine i vijećnika HDZ-a Alena Runca tijekom rasprave o proračunu razljutila je neodlučnost Reformista, što im je vrlo slikovito poručio.

Suzdržanost Reformista zasmetala je i vijećniku Mariju Lešini koji se prisjetio akvarija na Vodotornju, ali i kupole nad atrijem, dva projekta bivšeg župana Radimira Čačića.

 Projekti i borba s koronavirusom

Vijećnik Ivan Čehok pohvalio je način na koji se aktualni župan nosi s pandemijom koronavirusa, za razliku od bivšeg župana, te je ustvrdio kakav je takav i proračun. Nema zaletavanja, nema napuhavanja, nema onog ženskog glasa "Mi imamo 700 milijuna kuna” , pri čemu je mislio na bivšu savjetnicu bivšeg župana.

Želje, čestitke i pozdravi

HDZ-ovog vijećnika Gorana Kaniškog zasmetala je tvrdnja da aktualna vlast nastavlja s provođenjem projekata bivše županijske vlasti. U ruke je uzeo Županijske biltene, koje je Varaždinska županija izdavala u vrijeme bivšeg župana.