VIDEO Ladislav Ilčić: EU želi instrumentalizirati europsku mladež namećući joj uniformnost

VV | 18.2.2022. u 09:48h | Objavljeno u Aktualno

Sud Europske unije danas je odbacio tužbu Poljske i Mađarske protiv europskog mehanizma kojim se za kršenje sloboda i vladavine prava neke zemlje članice kažnjava uskratom novca iz europskih fondova.

Mađarska i Poljska već neko vrijeme, svaka na svoj način, imaju svojevrstan sukob s EU jer kao članice sa svojim zakonima i politikama krše načela EU poput prava na izbor po pitanju abortusa ili prava na istospolne brakove.

Upravo zbog tih neslaganja s EU su im smrznuti pristupi fondovima na koje Mađarska i Poljska polažu pravo, ali se ne žele odreći svojih spornih zakona i politika.

Upravo se na tu presudu referirao Ladislav Ilčić, varaždinski europarlamentarac, smatrajući još jednom da se želi stvoriti jednoumlje u Europskoj uniji u kojoj nema prostora za drugačiji pogled na svijet.

- Svaki totalitarni režim koristi djecu i mlade za širenje svoje propagande. Žalosti me to što i EU kreće u tom smjeru i želi instrumentalizirati europsku mladež namećući joj uniformnost. Slobodna Europa za kakvu se ja zalažem ne koristi takve nedemokratske metode - rekao je Ilčić.

Što je još imao za reći pogledajte u videu. 

Video sadržaj