VIDEO Gradonačelnik Ivan Čehok obišao Biškupec i Plitvičku ulicu

| 21.5.2021. u 19:28h | Objavljeno u Aktualno

Ostaje, kako je napomenuo, još nekoliko problematičnih točaka, kao što je Omladinska ulica u Kućan Marofu, no upravo se radi na projektu kako bi se do jeseni napravila odvodnja takvog kapaciteta da više neće biti poplava

Nova igrala, nakon dugog vremena, dobilo je dječje igralište u Ulici Mirka Kolarića kod prostorija MO Biškupec-Brezje. Njihaljku, kao i klackalicu, uništile su vremenske prilike, a sada su ih zamijenila nove sprave kojoj je dodat i tobogan s kućicom.  No, neće se stati na tome u ovoj, južnoj četvrti Varaždina,

- Ovih dana postavili smo kod pekare kiosk za dnevni tisak i ostalo kojeg nije bilo na području ovog mjesnog odbora.  Jednostavno, nije za to bilo interesa, ali sam ipak uspio uvjerite da se postavi. Sad idemo s još jednim dječjim igralištem u Brezju, točnije u Zagrebačkoj ulici prema dječjem vrtiću te ulica Kolandorova, Plitvička i dr. - najavio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok obilazeći novouređeno igralište.

Nakon obilaska, Čehok je došao u Plitvičku ulicu u kojoj su žitelji imali velikih problema tijekom jačih kišovitih dana, budući da su se oborine zadržavale na cesti zbog premalih kapaciteta odvodnje.

- Da bi se rasteretila postojeća kanalizacijska mreža u Zagrebačkoj ulici, napravljen je spoj od Sajmišne ulice, tako da sada postoje dva odvodna pravca iz ulica na jugu grada. Tako smo osigurali da u Plitvičkoj više ne bude poplava, kao što se vidjelo i proteklih dana, kada smo imali jače oborine, ali je sva voda otjecala jer je osjetno povećan kapacitet odvodnje. Time smo ispunili obećanje i prije roka koji smo si zadali - ukazao je Čehok u razgovoru sa žiteljima najjužnije varaždinske ulice.

Ostaje, kako je napomenuo, još nekoliko problematičnih točaka, kao što je Omladinska ulica u Kućan Marofu, no upravo se radi na projektu kako bi se do jeseni napravila odvodnja takvog kapaciteta da više neće biti poplava.