VIDEO, FOTO I Varaždinci, protivnici cjepiva i Covid potvrda, okupili se na Korzu

MGA | 10.11.2021. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Na varaždinskom Korzu večeras su se okupili građani koji se protive Covid potvrdama i epidemiološkim mjerama.

Kako nam je pojasnio jedan od sudionika događaja, riječ je o spontanom okupljanju građana iako se informacija o današnjem okupljanju mogla naći na Facebook profilu Inicijative Prava i slobode.

- Ta Inicijativa nije organizator okupljanja. Ljudi se spontano okupljaju - ističe naš sugovornik pojašnjavajući da se okupljeni građani ne protive cijepljenju kao takvom nego se protive cjepivima koja se trenutačno koriste u suzbijanju pandemije.

Osim Varaždina, na Facebook profilu Inicijative Prava i slobode može se naći popis s više od tridesetak gradova diljem Hrvatske u kojima se na sličan način ovih dana spontano okupljaju građani kako bi izrazili svoje negodovanje protiv cijepljenja, Covid potvrda i epidemioloških mjera.

Među okupljenima na varaždinskom Korzu večeras je bio i Mostov saborski zastupnik te nekadašnji vjeroučitelj iz Rijeke Marin Miletić.

Građani se inače spontano okupljaju pod motom "Svaki dan svjetlom protiv tame u cijeloj Hrvatskoj", a u opisu na FB profilu stoji da se ovom "Inicijativom želi potaknuti ljude da se educiraju o svojim temeljnim pravima i slobodama, te preuzmu odgovornost u donošenju informiranih odluka."

FB profil ujedno upućuje na internetsku stranicu Inicijativa.hr na kojoj je, između ostalih, objavljen i tekst pod naslovom "Druga strana korona krize", a koji donosi razmišljanja katoličkih intelektualaca o aktualnoj korona krizi s posebnim osvrtom na mRNA cjepiva.