Vesna Kosec-Torjanac: Damir Habijan zloupotrebljava svoju političku moć

Varaždinske vijesti | 18.10.2021. u 15:12h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gospodin Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a, gradski vijećnik i saborski zastupnik, iz sigurnosti saborskog imuniteta iznosi neprovjerene informacije i teške optužbe na moj račun u intervjuu u Varaždinskim vijestima objavljenim pod naslovom „Habijan: HDZ u Varaždinu nije ni izdaleka još završio svoj posao!“, objavljenim 16. listopada 2021. godine na https://www.varazdinske-vijesti.hr/aktualno/habijan-hdz-u-varazdinu-nije-ni-izdaleka-jos-zavrsio-svoj-posao-52412.

U HNK u Varaždinu sam zaposlena od 1995. godine. Nikada nisam bila, niti jesam, pripadnica političkih stranaka. Nisam na rukovodećoj poziciji, ni u kakvim tijelima koja donose odluke vezane uz poslovanje Kazališta.

Povezivanje mojeg imena sa zaključcima Kazališnog vijeća, revizijom Grada ili političkim angažmanom Platforme Budimo grad gruba su konstrukcija iza koje se krije zla namjera da me se prokaže kao krivca za situaciju u Kazalištu.

Tvrdnja da su „ambicije Vesne Torjanac“ „godinama“ uzrok „problema međuljudskih odnosa“ teška je kleveta.
Najprije, međusobni odnosi nemaju nikakve veze sa sadržajem eventualnih propusta u poslovanju uprave o čijim podacima saznajemo iz medija. Međusobni odnosi posljedica su, a ne uzrok problema! Izvrtanje teza čisto je politikanstvo koje umjesto činjenica podmeće laži. Moja jedina „ambicija“ jest raditi svoj posao u okvirima radnog mjesta, što mi je često onemogućavano. Uskraćivanje prava na rad i šikaniranje nikako ne idu u korist dobrih međusobnih odnosa, a g. Habijan žrtvu pretvara u krivca.

Jedan od zadataka mojeg radnog mjesta je: „sudjelovanje u kreiranju repertoara“, stoga sam, uz kolege, na nalog intendantice, sudjelovala u donošenju prijedloga programa za 2022. godinu. Intendantica je prijedlog programa potpisala te je isti prezentiran na 29. sjednici Kazališnog vijeća održanoj 17. kolovoza 2021. godine.

Javnost, pa i g. Habijan, mogu pogledati zaključke na https://www.hnkvz.hr/wp-content/uploads/2021/07/Zakljucci-i-dnevni-red-28.-sjednice-26.7.2021..pdf u kojima stoji: „Članovi Kazališnog vijeća jednoglasno su prihvatili Program rada i plan poslovanja za 2022. godinu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.“ Navedeni Program u roku je poslan osnivaču, urudžbiran u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti. G. Habijan insinuira da zbog mene Kazalište „programa nema“, što je notorna laž. Zašto se on skriva i zašto nije najavljena sezona s navedenim programom, pitanje je za upravu.

Ne znam tko ili što je izvor netočnih informacija g. Habijana, ali stavljanje mojeg imena u kontekst optužbi na račun upravljanja Kazalištem kao posljedice loših međusobnih odnosa kojima su uzrok moje „ambicije“, ne samo da je skretanje s teme u postavljenom novinarskom pitanju, već svjesno iznošenje neistina sa svrhom diskreditiranja Vesne Kosec-Torjanac. „Očigledno, politika se uvukla u kazalište više nego ikada“, tvrdi Habijan. Dokaz tomu su upravo njegove izjave.

Vesna Kosec-Torjanac, dramaturginja u HNK u Varaždinu