Veleposlanici Indonezije i Malezije posjetili Varaždin

VV | 22.9.2023. u 14:29h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora primili su danas u nastupni posjet veleposlanicu Republike Indonezije Nj.E. Suwartini Wirta i veleposlanika Malezije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Kennedya Mayonga Onona sa suradnicima. 

Gradonačelnik Bosilj zaželio im je dobrodošlicu u Varaždin, iskazavši pritom zadovoljstvo zbog nazočnosti 53. Varaždinskim baroknim večerima – jednom od najeminentnijih festivala barokne glazbe u svijetu.

Veleposlanici Republike Indonezije i veleposlaniku Malezije predstavljena je bogata varaždinska tradicijska i kulturno povijesna baština te je dogovoreno intenziviranje suradnje i povezivanje s obje zemlje na području kulture i turizma.

Veleposlanica Republike Indonezije najavila je i dolazak parlamentarne delegacije krajem rujna koja je u višednevnoj posjeti Republici Hrvatskoj te je kazala kako je Varaždin, kao primjer razvijenog gospodarstva, kulture i izvrsne turističke ponude, grad koji će delegacija svakako posjetiti.

Veleposlanik Malezije također nije krio zadovoljstvo viđenim te je kazao da bez obzira na udaljenost, prostora za suradnju ima, naročito na području kulture i turizma.